شیوه های یادگیری بزرگسالان

ساخت وبلاگ

طاهره اکبری  

برنامه های سنتی پی . ای . آر، شامل فراهم کردن فرصت هایی برای ارتقاء سطح تخصصی مدرسان می باشد. وقتی برنامه های آموزشی  را مد نظر دارید، علی رغم ویژگی های مشترک در  آموزش خردسالان و بزرگسا لان  توصیه می شود  تفاوت شیوه های یادگیری افراد بزرگسال مد نظر قرار گیرد. برخی از افراد کارهای  عملی را بهتر یاد می گیرند،   حال آنکه سایر افراد شیوه آموزش های  فرموله شده ( مثل سخنرانی ) را ترجیح می دهند  .

تحقییقات حاکی از تفاوت فاحش شیوه های یادگیری بزرگسالان و خردسالان است. بعلاوه ، از آنجایکه در روند یادگیری نوع برخورد بزرکسالان همانند کودکان نیست، در  آموزش بزرگسالان  نمی توان از تکنیک های مورد استفاده در آموزش کودکان بهره جست و لازم است بیشتر به الگوی عملی به جای الگوهای محتوایی و تئوری یپردازیم . ( کارنتون 1989 )

الگو ی آموزش  محتوایی که معمولا برای آموزش کودکان از آن بهره می جوییم، متکی بر فرد ( معلم)  است که تعیین کننده نوع دانش و مهارت و سرفصل آموزشی است . بالعکس در آموزش بزرگسالان که بیشتر برفعالیت های عملی در محیط همکاری تکیه دارد ، فراگیران نیاز به منابع خاصی برای کسب  دانش ، مهارت مطابق با نیازهای فردی دارند. به طور کلی ، در فرضیه ها وتدوین  الگو های  مورد نظر تدریس کودکان و بزرگسالان تفاوتهای فاحشی وجود دارد.
( کرانتون  1989،  لادوسکی 1993 )

لازم به ذکر است که بزرگسالان در دسترسی به منابع اطلاعاتی و دانش اندوزی در مقایسه با خردسالان مهارت بیشتری دارند . در زمینه شیوه آموزش بزرگسالان نمی توان از تئوری مشخصی بهره جست  که تمامی نیازهای آنان را برآور نماید ، چرا که نیازهای بزرگسالان  متنوع است آنها و با تجربیات و فرهنگ مختلف وارد محیط آموزشی می شوند . ( الیاس ، ماریام 1995 ) به هر تقدیر ، با مراجعه به مجموعه ای از تئوری های متفاوت درزمینه یادگیری می توان به ماهیت متفاوت یادگیری بزرگسالان پی برد .

مدیریت آموزشی دانشگاه آزاد تهران شمال...
ما را در سایت مدیریت آموزشی دانشگاه آزاد تهران شمال دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : abbasasgharzadeho بازدید : 199 تاريخ : چهارشنبه 1 اسفند 1397 ساعت: 16:38